Автор: Венцеслав Михайлов, Факти.бг, снимка: Булфото Стоян Мавродиев се е обаждал

...
Автор: Венцеслав Михайлов, Факти.бг, снимка: Булфото Стоян Мавродиев се е обаждал
Коментари Харесай

Факти.бг: Човекът на Пеевски - Мавродиев, се обаждал на Маджо

Автор: Венцеслав Михайлов, Факти.бг, фотография: Булфото

 

Стоян Мавродиев се е обаждал на Младен Михалев - Маджо. Бившият началник на ББР и един от най-близките хора на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски бе посочен като другото лице, което Димитър Ламбовски има поради при диалога си с Христо Иванов.

Припомняме, че в неделя, по време онлайн включване от Орлов мост към някогашния министър се доближава Ламбовски - името му се появи в общественото пространство по време на следващата порция от следствието на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета ”. Ламбовски сподели на ухо на Иванов: Изключил съм си телефона. Тоя се е обадил на Маджо. Той обаче бе пресечен от някогашния правосъден министър и водач на “Демократична България ”.

Христо Иванов съобщи пред bTV, че точно Стоян Мавродиев е другият човек, за който загатва Ламбовски. Бившият към този момент началник на ББР е едно от най-близките лица до Делян Пеевски. Той бе освободен от управителния пост на финансовата институция по искане на премиера Бойко Борисов, откакто се развихри абсурда с огромния заем, провиснал на колекторска компания.

Мавродиев е бил и беше част от икономическия екип на ГЕРБ още при основаването на партията. Бил е началник и на Комисията за финансов контрол.

“Аз нямам никакви аргументи до укривам защо сме разговаряли, другият човек, за който той загатна, е Мавродиев, някогашния началник на ББР. Не мога да ставам представител на господин Ламобвски. Аз съм разговарял с господин Ламбовски за извънредно значимата тематика за „ Осемте джуджета “, той е желал друго да разяснява, друго обвързвано с Мавродиев. Когато той пристигна и сподели тези думи, че си е спрял телефона, аз съм го спрял да беседва в ефир, с цел да не го посрамвам на риск този напън да се материализира, а не, тъй като желая да укривам нещо с Маджо, който не познавам и нямам нищо общо с него, оттова нататък какви изказвания господин Ламобвски желае да направи по отношение на Мавродиев, не мога да ставам, не желая да ставам пощенска кутия “, уточни Христо Иванов пред bTV.

Ламбовски също разяснява случилото се. Той съобщи, че споменаването на Маджо е обвързвано с интернационално следствие против избран политик. Отказа обаче да назове за кого става дума. Знае се единствено, че той не е част от настоящия кабинет на Борисов.

“Аз съм приказвал преди две седмици с господин Христо Иванов, с цел да се хвърли светлина по случай, по който сега тече следствие в три юрисдикции - става въпрос за лице, което е доста висше сложено, върховен политик, който до неотдавна е бил на доста високо равнище в държавната администрация “, съобщи Димитър Ламбовски.

Той разяснява още, че е желал да се срещне с Иванов, с цел да изиска съвет по какъв начин да се подходи и да се даде публичност на случая. Призна - познава се с Маджо от дълго време, още от средата на 90-те години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР